ASKO - Miljø

Miljø

Vores fabrikker har altid været placeret midt i naturen. Derfor er det helt naturligt for os at bevare og beskytte miljøet. Vi bestræber os konstant på at finde de mest miljøvenlige løsninger og den bedst mulige udnyttelse af alle ressourcer under fremstillingen af vores produkter. Vi tager hånd om miljøet og forsøger at minimere miljøpåvirkningen for alle vores aktiviteter og produkter.

Vores produkter er blandt de mest vand- og energibesparende hvidevarer på markedet. I 2008 kunne vi med stolthed præsentere verdens første svanemærkedet vaskemaskine i programmet, i hvert fald indtil videre. Svanemærket er det nordiske miljømærke, der tildeles særligt miljø- og sundhedsvenlige produkter. Med et svanemærket produkt er forbrugeren således garanteret, at produktet overholder meget strenge krav på områderne miljø og kvalitet.

ASKOs fabrikker har desuden opnået miljøcertificeringen ISO 14001, hvilket betyder, at alt udføres så miljøvenligt som overhovedet muligt. Et godt eksempel herpå er, at alle maskindele på over 50 gram er mærket til genbrug.

FSC mærket papir

En vigtig del af vores miljøarbejde er, at vi har taget det naturlige valg at printe vores brochurer på FSC mærket papir. FSC er en international non-profit mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Kort beskrevet er FSC-mærket en garanti for træ og papir, man kan købe med god samvittighed.

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

FSC er desuden den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Nepenthes, sociale organisationer som BAT og fra virksomheder verden over. Over de sidste 13 år er over 90 millioner hektar skov i mere end 70 lande blevet certificeret i forhold til FSC standarden.

Læs mere på http://dk.fsc.org/