ASKO - Om ASKO

Om ASKO

Kerneværdier      Miljø      Design priser

Historien om ASKO er en god historie! Det begyndte i Vara i Sverige i 1950 med en innovativ ung mands drøm om at bygge en vaskemaskine til sin mor for at gøre hendes liv nemmere. En unik maskine, som med effektiv udnyttelse af vand og energi kunne afspejle en landmands kærlighed til naturen. Med overlegen vaskeevne og pålidelighed, med mulighed for selv at opvarme vandet og slynge vasketøjet rundt, og oven i købet med en holdbar tromle i rustfrit stål.
 
I mere end 60 år har ASKOs produkter hjulpet mennesker over hele verden til at lave mad, vaske og tage sig af sin familie med størst muligt hensyn til miljøet. Med en unik skandinavisk tilgang kombinerer ASKO prisvindende design med smarte funktioner og løsninger og skaber produkter, der bliver en uundværlig del af dit hjem og dit liv.

ASKO er kendt for at udvikle og producere produkter af høj kvalitet og med vores særlige skandinaviske præg på både form og funktion. Lige siden begyndelsen har det været vores mål at producere førsteklasses produkter, der lever op til, og helst overgår, de forventninger, vores kunder stiller i mange år fremover. Vi bruger de bedste materialer, når vi bygger vores produkter, så de kan leve længere. Vi tester alle vores produkter, før de forlader fabrikken, og vi kører desuden levetidstests på vores vaskemaskiner og tørretumblere i ca. 10.000 driftstimer, svarende til cirka tyve års brug i hjemmet. Opvaskemaskinerne er testet til en levetid på 12.500 driftstimer, hvilket ligeledes svarer til 20 års brug i hjemmet.

ASKOs historie

I 1950 gik den initiativrige unge svenske landmand Karl-Erik Andersson i gang med at bygge en anderledes vaskemaskine til sin mor. En enestående energi- og vandeffektiv maskine, der skulle genspejle en landmands kærlighed og respekt for naturen. En med ekstra god rengøringskraft og driftsikkerhed, der kunne varme vand, centrifugere og endda kunne bryste sig af allernyeste rustfri ståltromle. En vaskemaskine uden sidestykke.

Den unge landmand byggede sin innovative vaskemaskine, som overgik selv sin pedantiske mors høje standarder. Resultaterne var virkeligt så ekstraordinære, at han var overbevist om at dele sin skabelse med andre. Så han byggede en verdensklasses maskin- og produktionsfabrik lige ved familiegården, hvor den står den dag i dag, og et nyt firma blev til.

I dag er ASKO et internationalt mærke med et komplet udvalg af effektive vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. ASKOs hårde hvidevarer udfører et flot rengøringsarbejde med en brøkdel af vand, elektricitet og vaskemiddel i forhold til andre maskiner. Hver komponent er konstrueret i stål i stedet for plastik, hvor end det er muligt. Og hvert ASKO produkt bygges stadig med skandinavisk kvalitet og miljøfølsomhed, ligesom Karl-Erik Andersson havde tiltænkt det.

Kort sagt er ASKOs hvidevarer nogle af de mest effektive, mest miljøvenlige og mest holdbare på jorden. Lavet til dem – der som en vis svensk mor – værdsætter holdbarhed, sikkerhed, bedste ydelse og skandinavisk design.

Vigtige ASKO år

1950 Første vaskemaskine produceres af Karl-Erik Andersson i Vara, Sverige. Junga Verkstäder bliver etableret.

1952 Første finske husholdningsapparater - et køleskab - fremstilles i Lahti.

1953 Første skive produceres i Lahti.

1957 Første komfur produceres i Lahti.

1958 Første strygerulle fremstilles i Lahti.

1967 Første opvaskemaskine produceres og eksport starter fra Vara.

1972 Første indbyggede ovne produceres i Lahti.

1975 Første tørretumbler produceres i Vara.

1980 Egne salgsorganisationer etableres i Norge, Danmark, USA, Australien og New Zeeland.

1985 Quatro Construction bliver udviklet for vaskemaskiner

1990 Ny komfur fabrik og centrallager i Lahti.

2006 ASKO lancerer co-designede køkken og vaskerikoncepter.

2006 ASKO lancerer Hidden Helpers til vaskerikonceptet.

2012 Produktionen af opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere flyttes fra Sverige til Slovenien.

2015 ASKO lancerer Elements køkkenserien

2016 ASKO lancerer Craft køkkenserien

2017 ASKO lancerer Pro Home Laundry serien

2017 ASKO Pro Home Laundry serien bliver tildelt Red Dot designprisen - Best of the best

Tusindvis af mennesker over hele verden har hvidevarer fra ASKO i deres hjem. Holdbare produkter af høj kvalitet i skandinavisk design og innovative løsninger. Vi tilbyder et komplet sortiment af vaskemaskiner, tørretumblere, tørreskabe, opvaskemaskiner, ovne, emhætter, komfurer, kogeplader mm., der møder og overstiger vores kunders forventninger mange år fremover.

80 procent af ASKO hvidevarer eksporteres og distribueres af salgsselskaber i Skandinavien, USA, Australien, New Zealand og Rusland. Derudover har ASKO mere end 25 uafhængige detailhandlere over hele verden. ASKO er en del af Gorenje Group, en af Europas største hvidevarer producenter med en omsætning på 1186 millioner euro (2009), og ca. 10.900 ansatte (2009). Gorenje Group er repræsenteret i mere end 70 lande verden over.