ASKO - ASKOs historie

Historie

I 1950 gik den initiativrige unge svenske landmand Karl-Erik Andersson i gang med at bygge en anderledes vaskemaskine til sin mor. En enestående energi- og vandeffektiv maskine, der skulle genspejle en landmands kærlighed og respekt for naturen. En med ekstra god rengøringskraft og driftsikkerhed, der kunne varme vand, centrifugere og endda kunne bryste sig af allernyeste rustfri ståltromle. En vaskemaskine uden sidestykke.

Den unge landmand byggede sin innovative vaskemaskine, som overgik selv sin pedantiske mors høje standarder. Resultaterne var virkeligt så ekstraordinære, at han var overbevist om at dele sin skabelse med andre. Så han byggede en verdensklasses maskin- og produktionsfabrik lige ved familiegården, hvor den står den dag i dag, og et nyt firma blev til.

I dag er ASKO et internationalt mærke med et komplet udvalg af effektive vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. ASKOs hårde hvidevarer udfører et flot rengøringsarbejde med en brøkdel af vand, elektricitet og vaskemiddel i forhold til andre maskiner. Hver komponent er konstrueret i stål i stedet for plastik, hvor end det er muligt. Og hvert ASKO produkt bygges stadig med skandinavisk kvalitet og miljøfølsomhed, ligesom Karl-Erik Andersson havde tiltænkt det.

Kort sagt er ASKOs hvidevarer nogle af de mest effektive, mest miljøvenlige og mest holdbare på jorden. Lavet til dem – der som en vis svensk mor – værdsætter holdbarhed, sikkerhed, bedste ydelse og skandinavisk design.

ASKO Vølund

I snart 100 år har ASKO Vølund leveret hårde hvidevarer til danske familier, og har i alle årene været kendt for holdbarhed og god kvalitet. ASKO-mærket stammer oprindeligt fra Asko Appliances AB i Sverige, som i 2010 overtog Vølund for at videreføre den stolte tradition. Begge mærker har en lang skandinavisk tradition, når det kommer til kvalitet, brugervenlighed og hensyn til miljøet.

Asko Appliances AB

Tusindvis af mennesker over hele verden har hvidevarer fra ASKO i deres hjem. Holdbare produkter af høj kvalitet i skandinavisk design og innovative løsninger. Vi tilbyder et komplet sortiment af vaskemaskiner, tørretumblere, tørreskabe, opvaskemaskiner, ovne, emhætter, komfurer, kogeplader mm., der møder og overstiger vores kunders forventninger mange år fremover.

80 procent af ASKO hvidevarer eksporteres og distribueres af salgsselskaber i Skandinavien, USA, Australien, New Zealand og Rusland. Derudover har Asko Appliances AB mere end 25 uafhængige detailhandlere over hele verden. Asko Appliances AB er en del af Gorenje Group, en af Europas største hvidevarer producenter med en omsætning på 1186 millioner euro (2009), og ca. 10.900 ansatte ( 2009). Gorenje Group er repræsenteret i mere end 70 lande verden over.

Gorenje Group Nordic A/S

Gorenje etablerede sit danske datterselskab i 1976 med hovedsæde i København, og siden har Gorenje Group Nordic udviklet sig til en multinational virksomhed med ansvaret for hele Norden og Baltikum med over 32 mio. indbyggere og med et areal på mere end 1,5 mio. km2.

Med markedsføringen af de to hvidevaremærker Gorenje og ASKO gennem et veludbygget og yderst kompetent forhandlernet i otte lande, har Gorenje Group Nordic sat sig for at levere et bredt sortiment af innovative designprodukter og serviceydelser, som gør hverdagen nemmere for vores kunder i forskellige segmenter og prisniveauer.